Kotiverkon suunnittelu

TL;DR:Sain tehtäväkseni suunnitella kotiverkon kuvitteelliseen puolitoistakerroksiseen omakotitaloon. Lisää Kaikista rajoituksistamme ja maaleistamme voit lukea tästä.

"Pirkka"-ratkaisu

NAS: Western Digital - My Passport Ultra ulkoinen kiintolevy 500Gb 61,90 €
NAS:ina tulee toimimaan Western Digitalin ulkoinen USB-kovalevy jonka tulemme liittämään reitittimen USB-porttiin ja näin pääsemme yhdistämään kovalevyyn reitittimen kautta.
Ja näin meillä on NAS!
Reititin: Buffalo WBMR-HP-G300H ADSL2+ -modeemi 90,90 €

Reitittimenä meidän kotiverkossa tulee toimimaan Buffalon ADSL2+ -modeemi.
Tämä reititin käyttää ADSL2+M -tekniikkaa jotta reititin teoriassa pystyisi vastaanottamaan dataa 24 Mbps:n nopeudella ja lähettämään 3 Mbps:n nopeudella, mutta todelliset nopeudet ovat aina pienempiä muuttujista riippuen.

Kiinteän verkon puolella reitittimemme tukee 10/100/1000 Mbps nopeuksia (Parhaimmillaan yksi GIGABITTI sekunnissa! (ERITTÄIN NOPEA))

Reitittimemme on langattomalla puolellakin nopea. Reititin tukee IEEE 802.11b/IEEE 802.11g/IEEE 802.11n Wi-FI tekniikoita ja täten pystyy 11/54/150/300 Mbps:n nopeuksiin.

Muunkin kuin huikean nopeutensa lisäksi, reititin tukee jopa neljää* USB-laitetta, jotta voit liittää reitittimeen esimerkiksi ulkoisen kovalevyn taikka printterin! Näin pystyt yhdistämään ulkoiseen kovalevyyn tai printteriin mistä vaan reitittimeen liitetystä koneesta!

*Reitittimessä vain yksi USB-portti, jotta saisit neljä laitetta kytkettyä samanaikaisesti niin sinun tulee kytkeä reitittimeen USB-hub.

Liitettyäsi reititimeen ulkoisen kovalevyn voit halutessasi käytää reitittimeesi sisäänrakennettua Bittorrent-client:iä! Näin voit kätevästi läteässäsi kotoa sulkea tietokoneen murehtimatta siitä, että oliko sinulla jokin tärkeä torrentti latautumassa, säästäen sähköä ja hermojasi.

Pystyt yhdistämään kotiverkkoosi VPN:llä internetin kautta! Jos haluaisit vaikka pari kuvaa iPadiltasi, koneeltasi taikka NAS:siltasi kotoa, ollessasi työmatkalla niin se onnistuu reitittimen Web Access -ominaisuudella!

Reitittimessä löytyy myös NAT ja SPI palomuurit jotka suojaavat sinua mahdollisilta verkkohyökkäyksiltä ja -uhilta.
Wi-fi toistin: ZyXEL WRE2205v2 -WiFi-toistin 29,90 €
Talo on puusta ja eristetty hyvin, joten Wi-fi signaali ei kulje seinien läpi hyvin, joten ostamme Wi-Fi toistimen yläkertaan, joka saa pidennettyä langattoman verkon singaalin ylttämään kaukaisemmatkin huoneet.

"Herrarotu"-ratkaisu

Modeemi: ADSL2+ Modem TD-8616 29,00 €
Yksinkertainen modeemi joka pääsee 24 Mbps latausnopeuksiin ja 3,5 Mbps lähetysnopeuksiin.

Sisältää yhden 10/100 Ethernet-portin. (Mutta tuolla ylimääräisellä nopeudella ei tee mitään, koska modeemin ja reitittimemme välillä ei koskaan kulje yli 24 Mbps nopeuksia.)
 Reititin/NAS: Apple AirPort Time Capsule 2 Tt 279,90 €
Applen AirPort on NAS/reititinkombo joka on meidän All-in-one tuoteemme tässä laitekokoonpanossa.

Apple käyttää uusinta Wi-fi 802.11ac standardia joka tukee jopa 1300 Mbp/s. Standardin mukaan Apple AirPort tukee suuntaavia antenneja jonka avulla AirPort pystyy luomaan laitteelle stabiilimman, häriöttömämmän ja nopeamman yhteyden

AirPortissa on myös USB-portteja ja tukee muistitikkujen ja reitittimien jakamista verkon yli.
Todennäköisesti kuvasta ei tule saamaan mitään selvää joten tein myös PDF:n josta voit nähdä kaiken paremmin
 https://drive.google.com/uc?export=download&id=0ByrWTPAH4oNtZERnNU5QOXljVnM

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työssäoppiviikko #7 - Pori

Työssäoppiviikko #5 - Pori