SoMet!

Hellurei! Tämänpäiväinen blogipost käsittelee erilaisia sosiaalisia medioita ja esittelee niitä hieman!


reddit.com

The front page of the Internet

reddit on ilmainen amerikkalaiskehitteinen foorumityyppinen sosiaalinen media jossa käyttäjät jakavat kuvia, tekstiä, videoita tai linkkejä.
reddit perustuu äänestämiseen ja mitä enemmän ääniä jollakin tarinalla (tarkoitetaan siis niitä linkkejä, kuvia jne.) niin sitä korkeammalla tarina näkyy ihmisten etusivulla.
Jokaiseen tarinaan voidaan kommentoida tuomaan lisää informaatiota, tuomaan oman mielipiteesi esille tai vain piristämään muiden päiviä hauskalla letkautuksella! Kommenttejakin äänestetään ja kuten tarinoissakin niin parhaat kommentit näkyvät ylempänä sivulla kuin vähemmän ääniä saaneet. Ääniä voidaan antaa monesta syystä, ehkä sen takia kun kommentti huvitti sinua tai kertoi asiaan liittyvää auttavaa lisätietoa.

Laittaessasi linkkejä reddittiin ja kommentoiden eri asioihin saat äänten mukaan karmaa. karma yksinkertaisesti kertoo sinulle moniko ihminen on tykännyt sinun kommenteista/ tarinoista reddit urasi aikana. karmaa on kahta eri lajia: kommenttikarmaa ja linkkikarmaa. Kommenttikarmaa saat kun joku muu käyttäjä antaa sinun kommenttiisi "upvote":n ja linkkikarmaa saat kun joku "upvote":aa sinun linkkiäsi. (Tekstipostauksista et saa linkkikarmaa :( )

reddit on todella laaja ja pelkästään eilen reddittiin kirjautui 3 267 477 käyttäjää!

reddit koostuu erilaisista subredditeistä ja melkein jokaiselle eri asialle/paikalle/aatteelle jne. on subreddit ja niitä voi tilata, että ne näkyisivät sen jälkeen sinun omalla etusivullasi.

reddit oli aluksi tarkoitettu vain tietokoneella käytettäväksi, mutta älypuhelinten yleistyessä reddit ensin teki yksinkertaisen mobiiliversion, jonka jälkeen käyttäjät toivoivat, että redditin kehittäjät tekisivät kunnollisen sovelluksen. Valitettavasti alkuperäisestä sovelluksesta tuli huono, mutta tehdessään sovellusta he lisäsivät nettisivuilleen API:n jonka avulla myös kolmannen osapuolen sovelluskehittäjät voisivat kehittää sovelluksia redditille.

Facebook


Toimii tietokoneella, mobiililla ja sille löytyy myös omat applikaatiot

Linkki nimessä :)

Amerikka


Twitter

Toimii tietokoneella, mobiililla ja sille löytyy myös omat applikaatiot

Linkki nimessä :D

Amerikka

Pinterest

Toimii tietokoneella, mobiililla ja sille löytyy myös omat applikaatiot

Linkki nimessä :DD

Amerikka

YouTube

Toimii tietokoneella, mobiililla ja sille löytyy myös omat applikaatiot

Linkki nimessä XDD

Amerikka

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työssäoppiviikko #7 - Pori

Työssäoppiviikko #5 - Pori