Etäneuvottelu ja etähallintaohjelmat

Etäneuvotteluvälineet

Ohjelmat joilla voi otta yhteyttä toiseen ihmiseen internetin välityksellä ovat etäneuvotteluvälineitä. Ohjelmilla voit ottaa yhteyttä ihmisiin joilla on sama ohjelma asennettuna joko pelkän äänen välityksellä puhelun tavoin tai videon ja äänen kanssa videopuhelun tavoin. Yksi tunnetuimmista imaisista etäneuvotteluvälineistä on Skype.

Skype on tunnetuin ja helppokäyttöinen etäneuvotteluväline joka yrittää mahdollisimman paljon muistuttaa normaalia puhelua. Skype käyttää Skypen omistamia servereitä yhdistääkseen puhelut keskenään. Sillä voidaan soittaa ääni-, video-, ryhmä-ääni- ja ryhmävideopuheluita, lähettää tekstipohjaisia viestejä sekä jakaa tiedostoja. Valitettavasti Skype on erittäin hyvä paikka saada selville toisen IP-osoite (Monet script kiddiet DOS:aavat ihmisiä näin) ja yhteys käyttäjien välillä ei ole salattu.(Crossplatform)

Teamspeak 3 on pelaajien suosima VOIP ohjelma joka tarvitsee toimiakseen serverin johonka asiakkaat yhdistävät. TS3 tukee ääni- ja teksti
viestintää sekä sillä voi jakaa tiedostoja. TS3 soveltuu todella hyvin tiimipohjaisiin peleihin sen kanaviin perustuvan keskustelun takia.(Crossplatform)

Voit tulla kokeilemaan Teamspeakia meidän serverillemme! (Asenna ensin teamspeak 3 ja sitten paina tuota linkkiä tuossa -->) Autiosaari.net

Etäneuvotteluvälineiden tallentaminen on joihinkin joissakin etäneuvotteluohjelmistoissa sisäänrakennettu ominaisuus.
Esimerkiksi Skypessä voit ottaa kuvia toisesta videopuhelun aikana ja kuvat tallentuvat Skypessä omaan yksilölliseen galleriaan, mistä kuvia voi kopioida ja käyttää mihinkä käyttäjä itse haluaa. Huono puoli Skypeen integroidussa ominaisuudessa on, että kuvan ottamisesta ei tule vastapuolen keskustelijalle mitään ilmoitusta.
Teamspeak 3:n on myös sisäänrakennettu puheentallennusominaisuus, mutta päinvastoin kuin Skypessä, kaikki huoneessa olevat saavat ääni-ilmoituksen, että käyttäjä on aloittanut äänittämisen.
Vaikka ohjelmissa on sisäänrakennettuja ominaisuuksia jotka parhaassa tapauksessa ilmoittavat muille, että heidän tekemiään asioita monitoroidaan, niin ne eivät estä ulkoisten ohjelmien tallentamasta ääntä ja/tai kuvaa. Äänen tallentamiseen voidaan käyttää esimerkiksi yksinkertaisesti Audacityä (Crossplatform) ja videon tallentamiseen vaikka Bandicamia (Windows only)



Etähallintaohjelmat

Etähallintaohjelmilla voi nimensä mukaan ohjata laitetta etänä.
Voidaan sanoa että, etähallintaohjelmat pääasiallisesti jaottuvat kahteen ryhmään: etäkäyttöohjelmiin sekä etätukiohjelmiin.
Etäkäyttöohjelmat soveltuvat siihen, että pystyt käyttämään laitetta niin kuin olist itse fyysisesti paikalla, kun taas etätukiohjelmat soveltuvat siihen, että voit auttaa henkilöä hänen oman laitteensa kanssa ilman, että sinun tarvitsee olla itse fyysisesti paikalla. Yleensä etätukiohjelmiin sisältyy teksti-, ääni- ja videoviestintämahdollisuudet.

Teamviewer (Crossplatform, Mobile) on ilmainen etätukiohjelma, joka tukee melkein mitä vain laitetta, 10 vuotta vanhasta läppäristäsi, uusimpaan iPhoneen ja kaikkeen siltä väliltä. Teamviewerissä on teksti-, ääni- ja videoviestintämahdollisuudet ja sisältää PALJON ominaisuuksia ja on erittäin helppokäyttöinen.
+helppokäyttöinen
+toimii melkein millä laitteella tahansa
+Hyvin salatut yhteydet laitteiden välillä
-siinä softassa ei ole mitään moitittavaa

Chrome Remote Desktop (Crossplatform) on minimalistinen etähallinta-/etätukiohjelma, joka ei tarvitse muuta toimiakseen kuin Chrome selaimen. Pystyt yhdistämään tietokoneeseen melkein kaikilla laitteilla, mobiililla kuten myös läppärillä.
+Chrome Remote Desktop toimii todella hyvin hitaammallakin kaistalla.
-Tarvitsee Chrome -selaimen toimiakseen
+Tukee copy-pastea ja live -ääntä
- mutta vain windowsilla
+
Hyvin salatut yhteydet laitteiden välillä

Ole varovainen käyttäessäsi näitä ohjelmia, sillä kuka vaan kuka tietää salasanasi, pääsee yhdistämään tietokoneellesi, jopa ilman sinun hyväksyntää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työssäoppiviikko #7 - Pori

Työssäoppiviikko #5 - Pori